To mål av Fretheim holdt ikke

Joakim Fretheim var i scoringshumør, men det holdt ikke for Re mot Tønsberg FK torsdag kveld.

(Arkivfoto: Torstein Flåm)

Etter en rekke vonde tap den siste tiden satset Re FK på å snu trenden borte mot Tønsberg FK torsdag kveld. Det var en offensiv gjeng som reiste til Tønsberg Gressbane i håp om en etterlengtet seier.

TFK ble presset bakover fra start og det høye presset ga bortelaget tidlig initiativ i kampen. Kampen var enda ung når venstreback Mats Frydenberg spilte en perfekt gjennombruddspasning til Joakim Fretheim. Den iskalde spissen plasserte ballen i mål og ga bortelaget en drømmestart på kampen. Bortefansen var glade og meget overrasket over hvor kjapt gutta kom ut av startblokkene.

Den gode starten på kampen ble fort stuslet vekk. TFK ble invitert med inn i kampen og tok stadig mer over det som skjedde på kunstgresset. Midtveis i første omgang scoret hjemmelaget både en og to ganger.

I andre omgang kom Re godt ut fra start igjen og presset på for en utligning. Isteden ble et balltap på vei fremover knallhardt straffet. Hjemmelaget stjal ballen og spilte direkte inn i bakrom der deres spiss satt inn 3-1.

Selv med en blytung start på andre omgang fortsatte Re å kjøre på. Sjansene kom også i løpet av omgang og noen av dem var virkelig store. Morten Karlsen lurer nok fortsatt på hvordan han ikke klarte å score fra 5 meter?

Med et kvarter igjen på klokka kom endelig redusering. Fretheim fikk igjen lurt med seg ballen inn i feltet og sendte i vei et knallhardt skudd som fant veien til nettmaskene.

Et nytt håp. Audun Kalleberg gjorde oppgaven noe vanskeligere for sine lagkamerater da han pådro seg sitt andre gule kort like etterpå. Den ivrige midtstopperen fikk med det startet høstferien noen minutter tidligere og satt kursen mot fjellet.

Tross iherdig innsats endte det med nok et tap. En ny mulighet venter heldigvis allerede neste torsdag mot Nesjar i Bergsåsen.

- Dette er et tap som gjør vondt for alle oss som jobber hardt sammen med hjerte for klubben og drakta. Vi slipper inn lette mål bakover og vasser i sjanser, men bommer på alt for mye. Vi må bare reise OSS SAMMEN og håper på masse publikum til torsdag som vår 12.mann, sier trener Solskjær etter kampen.

Dagens stjerner:
3 stjerner: Joakim Fretheim
2 stjerner: Sebastian Schjølberg
1 stjerne: Truls Lian

Tønsberg FK - Re FK 3-2 (2-1)
0-1 Fretheim (7), 1-1 (29), 2-1 (33), 3-1 (50), 3-2 Fretheim (74)

Re FK: Sebastian Schjølberg – Daniel Hov, Audun Kalleberg, Truls Lian, Mats Frydenberg – Morten Karlsen, Erik Kolstø – Harald Heian, Vetle Weseth, Ronny Mortensen – Joakim Fretheim

Benyttede innbyttere: Henrik Stenstrøm, Sander Antonsen, Mats Christophersen, Christer Strøm