Tidligere Ørn-kaptein klar for Re

Marius Thorkildsen satte navnetrekket sitt på kontrakten mandag.

32-åringen blir en av veteranene i årets Re-stall, og skal med sin rutine og erfaring fra høyere nivå sørge for færrest mulig baklengs denne sesongen. Thorkildsen har en innholdsrik fotball-CV bak seg med flere år i Ørn Horten, og var blant annet vært kaptein i 2. divisjon.

De siste fire årene har Thorkildsen tilbragt i 5. og 6. divisjon, men etter å ha funnet kjærligheten i Re (hvorfor er vi ikke overrasket?) har han tatt med seg flyttelasset og fotballskoene til nytt terreng. Marius kan bekle flere roller, men vil antakeligvis oftest bli å finne i midtforsvaret.

- Jeg hadde et ønske om å spille på litt høyere nivå igjen etter fire år i 5. og 6. divisjon. Og ettersom jeg med tida kommer til å bosette meg i Våle, så var Re en naturlig klubb å prøve seg i, sier Thorkildsen, som også har spilt i Hvittingfoss og Kongsberg.

- Siden kroppen opp igjennom åra har vært litt skranten, så var jeg spent på hvordan den ville fungere. Den har funka bra. Og det har vært en viktig faktor. Men kanskje det viktigste er at jeg er blitt tatt godt i mot i ei veldig bra gruppe med gode fotballspillere. Og det gjør at jeg har fått en følelse av at her vil jeg spille. Det virker som klubben har et godt opplegg og spillere som spiller for hverandre.

Thorkildsen har trent med klubben de siste ukene, og trener Henrik Solskjær Arnesen er strålende fornøyd med signeringen.

- Vi har ønsket oss han lenge. Han er en naturlig leder og står frem først for så å dra andre med seg. Dette så vi blant annet mot Flint, hvor han var banens beste uten tvil. Vi har fortsatt to spillere på prøvespill hos oss, så får vi se hvordan det blir med de, men vi er en klubb for alle så går nok bra, sier Solskjær.

- Håper og tror også at jeg kan bidra til en positivt utvikling for Re i løpet av sesongen, om ikke annet så jeg ganske godt på å fylle vann, sier Thorkildsen, som kan bli en bærebjelke i årets mannskap.