Hit, men ikke lenger

Årets cupeventyr stoppet på Isachsen Stadion i Mjøndalen for A-laget.

For andre året på rad hadde Re FK sneket til seg den siste plassen som ga muligheten til å spille NM-kvalik. Drømmen om et cupeventyr og et Eliteserielag som motstander hjemme i Bergsåsen, startet med at Åssiden måtte slåes på Isachsen Stadion i Mjøndalen.

«Åssia» som de ti hardbarka hjemmesupporterne ropte hele kampen var forhåndsfavoritter. Laget endte på 8. plass i 3.divisjon forrige sesong og hadde et favorittstempel de levde fint med.

Hjemmelaget presset på fra start i kampen mot et Re-lag som forsvarte seg godt. Tjue minutter av kampen var akkurat passert da publikum fikk se kampens første mål, signert hjemmelaget.

Vetle Weseth skapte balanse i regnskapet da han fullførte en god Re-overgang med et nydelig skudd. Fra utsiden av 16-meteren skrudde han ballen i en nydelig bue opp i lengste hjørne.

Åssiden svarte kjapt og spilte seg i gjennom forsvaret til bortelaget. Først gikk de opp til 2-1 og fem minutter senere stod det 3-1 på måltavla på Isachsen Stadion.

Minutter før pause skapte Harald Heian ny spenning i kampen da han reduserte til 3-2. Spissen fikk dratt med seg ballen innenfor 16-meteren og skutt ballen opp i nettaket.

Resultatet sto seg lenge utover i andre omgang. Med en Re-scoring til og uavgjort ved fulltid ville det bli ekstraomganger og mulig straffesparkkonkurranse. Som det ble når lagene møttes i Bergsåsen for tre år siden.

Med kvarteret igjen på klokka snek Åssiden-spissen seg inn i bakrom og punkterte kampen med en klinisk avslutning.

På overtid fikk hjemmelaget ytterligere en scoring og dermed var årets cupeventyr over for Re FK.

- Vi spiller en god kamp mot bra motstand og hever oss videre fra Flint kampen med nye steg i riktig retning. Kampen står og vipper på 2-3, men den vipper dessverre feil vei. Vi må jobbe fremover nå med å få flyt i eget spill slik at vi blir farlige i kontra-fasen og i angrep.

- Vi har en stor gruppe nå som er godt trent og kamp om alle plasser på laget etter en god vinter. Jeg er veldig fornøyd med gutta, sier trener Solskjær etter kampen.

Åssiden IF - Re FK 5-2 (3-2)

Mål:
1-0 (22’), 1-1 Weseth (32’), 2-1 (35’), 3-1 (40’), 3-2 Heian (43’), 4-2 (74’), 5-2 (90’)

Dagens Re-gutt: Vetle Weseth

Re FK: Henning Jensen - Daniel Hov, Marius Thorkildsen, Truls Lian, Henrik Stenstrøm – Ronny Mortensen, Simen Skau – Sebastian Hoksrød, Erik Kolstø, Vetle Weseth – Harald Heian

Benyttede innbyttere: Audun Kalleberg, Christer Strøm, Mads Kjennerud