Frekk Paneka-scoring ikke nok for Re 2

Alexander Schjølberg scoret to mål da andrelaget sesongdebuterte tirsdag kveld. Men det var ikke nok til å forhindre 2-4-tap mot Skoppum 2

(Foto: ReAvisa.no)

Svarttrøyene gikk til kampen med god tro på seier i årets første seriekamp. Laget har som mål om å kjempe i toppen av tabellen i 8. divisjon i år. Til kampen mot Skoppum 2 var også fire spillere fra A-lagstroppen med i startelleveren for å få verdifull kamptrening. 

Men det ble ikke den starten på sesongen som både trener og spillere hadde håpet på. For det var gjestene fra Horten som tok tak i kampen fra start av og skapte de første farligheter. Re 2 spilte seg noe opp utover i omgangen, men det var ikke ufortjent at Skoppum 2 scoret kampens første mål etter en halvtimes spill da ballen ble pirket i mål etter en corner. 

Flere av Re-spillerne ropte på hands, men dommeren ville ikke høre, og dermed ledet gjestene 1-0 til pause. 

I pausen ble laget enige om at det var litt for store avstander mellom lagdelene, og at man måtte være mer kompakte i 2. omgang. I tillegg manglet det litt "power" i duellspillet.  

Men vondt ble til verre, og et nytt slag i trynet kom bare få minutter ut i 2. omgang. Da snappet Skoppums spiss opp et litt for svakt tilbakespill fra Re`s forsvar til egen keeper. Ballen trillet spissen enkelt under beina på Odin Wittusen Gjerde, og dermed 0-2. 

To mål ble også til tre mål 0-3 etter en drøy times spill. Og dermed virket kampen avgjort. 

I jakten på redusering og poeng flyttet Re 2 laget høyere i banen. Og etter 80 minutters spill reduserte Alexander Schjølberg til 1-3 da han skøyt via fingertuppene til Skoppums keeper og i mål. 

Reduseringen tente hjemmelaget, og da laget fikk straffespark like etter, var samme Schjølberg iskald fra krittmerket. Med en nydelig Paneka-chip satte han ballen iskaldt midt i mål. Og dermed var det virkelig håp om poeng. 

Men i stedet for 3-3, fikk Skoppum 2 kontre med tre minutter igjen å spille. I eget straffefelt måtte Simen Holtung ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Skoppum-spilleren. Dermed pekte dommerne på straffemerket igjen, og Holtung måtte rusle i dusjen med rødt kort etter at han fratok gjestene en opplagt scoringsmulighet. 

Straffesparket endte i kampens siste scoring, og dermed 2-4. 

- Vi øynet virkelig håp om å redde ett poeng da vi reduserte til 2-3. Da var vi i dytten og Skoppum 2 var på defensiven. Vi flyttet opp mange folk på tampen, og da kan det fort komme en kontring i  mot. Dessverre endte det også med rødt kort på tampen slik at Simen må stå over neste ukes match mot Slagen. Alt i alt vant Skoppum 2 fortjent. De var hakket bedre enn oss i denne matchen. Vi får ta med oss det positive og at vi avsluttet kampen på en god måte, oppsummerer trener Øystein Styrvold. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift