Goalstø satte fire bak en sjanseløs Skoppum-keeper

Storseier når Re FK endelig kom tilbake på vinnersporet.

A-laget hadde tapt tre strake kamper, men slo kraftig tilbake når bunnlaget Skoppum kom på besøk til Meny Stadion i Bergsåsen. Vertene ga seg ikke før de hadde satt seks baller i nettet bak Skoppum-keeperen, og sist på fire av dem var dagens store Re-gutt, Erik Kolstø.

Fra sin hengende spissrolle åpnet han scoringsballet allerede etter to minutter da han stanget Re i ledelsen. 2-0 kom ikke lenge etterpå signert samme mann, begge mål assistert av venstreback Henrik Stenstrøm.

Etter en drøy halvtime var hat-tricket et faktum - et ekte og perfekt et sådan. Én scoring med høyrefoten, én med venstre og én med pannebrasken sørget for tremålsledelse til pause.

Men tross en komfortabel ledelse var det mye å plukke på i spillet fra lagledelsen. Tempoet var kun tidvis der det bør være, og Re slapp seg ned til Skoppums nivå. Og når Skoppum reduserte etter sidebytte, øynet de et lite håp om et comeback.

Det skulle ikke bli noe av. Etter at lagets altmuligmann Olaf Solberg ble far på torsdag har Erik Kolstø fått sin rennessanse foran mål, og med et snaut kvarter igjen hamret han inn 4-1. Kanonen fra rundt 18 meter var dagens fineste, og mannen som ble døpt "Goalstø" av Tønsbergs Blad som småguttespiller var ferdig for dagen.

Helt på tampen pyntet både Ronny Mortensen og Mads Kjennerud på resultatet, slik at det ble en meget hyggelig kveld i Bergsåsen.

- Det ble seier, men vi er ikke friskmeldte. Vi går ut hardt og scorer to tidlige mål, før vi senker oss ned på et nivå vi ikke kan være bekjent av. Men det er deilig å score mye mål igjen og faktisk være effektive. Jeg er utrolig stolt av gutta og unner dem den seieren her etter jobben og følelsene de legger ned i dette. Veldig god støtte fra publikum i dag også. Det trengte vi, og det satte vi pris på, sier trener Henrik Solskjær Arnesen.

Dagens Re-gutt: Erik Kolstø

Re FK - Skoppum 6-1 (3-0)
1-0 Erik Kolstø (2), 2-0 Kolstø (8), 3-0 Kolstø (34), 3-1 (52), 4-1 (Kolstø 78), 5-1 Ronny Mortensen (89), 6-1 Mads Kjennerud (90)

Re FK: Henning Jensen - Carl Erik Almgren, Audun Kalleberg, Marius Thorkildsen, Henrik Stenstrøm - Daniel Hov, Morten Karlsen - Ronny Mortensen, Erik Kolstø, Simen Wifstad - Sebastian Hoksrød

Benyttede innbyttere: Mats Christophersen, Vetle Weseth, Mads Kjennerud, Simen Skau.

Solid kamp ikke nok mot Eik

Re er inne i et tett kampprogram, og lørdag var det også bortekamp mot Eik, et av de antatt beste lagene i divisjonen. Det var vanskelig å se på Eikbanen, for selv om Eik tok tidlig ledelsen, var Re fullt på høyde med hvittrøyene.

Eik styrte første omgang uten å skape altfor mange sjanser, men det var ikke ufortjent at Erik Kolstø satte ballen i mål like før pause. Daniel Hov skal ha mye av æren for scoringen etter et herlig raid på høyrekanten.

Vertene tok ledelsen igjen tidlig i andre omgang, men etter pause handlet alt om Re. Gjestene skapte en drøss med sjanser, men klarte ikke få den forløsende scoringen. På overtid, på et tidspunkt hvor Re kastet folk fram i angrep, kontret Eik, fikk straffe og avgjorde kampen.

- Vi gjør en strålende defensiv kamp og mangler noen få centimeter på å sette noen saftige overganger til livet. På 2-1 tar vi over kampen fullstendig og kommer til noen svære sjanser, men får dessverre ikke kula i mål. Vi får lite betalt i poeng for den innsatsen vi legger ned, sier trener Solskjær.

Dagens Re-gutt: Morten Karlsen

KAMPFAKTA:
Eik - Re FK 3-1 (1-1)
1-0 (8), 1-1 Erik Kolstø (42), 2-1 (48), 3-1 (str 90)

Re FK: Henning Jensen - Daniel Hov, Audun Kalleberg, Marius Thorkildsen, Mats Christophersen - Vetle Weseth, Morten Karlsen - Ronny Mortensen, Erik Kolstø, Simen Wifstad - Harald Heian

Benyttede innbyttere: Henrik Stenstrøm, Carl Erik Almgren, Mads Kjennerud, Sebastian Hoksrød, Christer Strøm