Kriget i land seieren mot Runar

Det ble en tett og tøff kamp mellom Re FK og Runar i Bergsåsen, der hjemmelaget halet i land seieren.

Etter stortapet mot serieleder Sandefjord forrige serierunde var Re FK ute etter tre poeng i Bergsåsen torsdag. Motstander var Runar som det har vært flere jevne og intense oppgjør mot de siste sesongene. Kveldens kamp var intet unntak.

Bortelaget presset på fra start og var ivrige på en tidlig scoring. Bakerst hos hjemmelaget fikk Odin Gjerde muligheten etter at lagets førstekeeper Henning Jensen hadde reist til Sandefjord for å få oppfylt sin store guttedrøm. Nemlig et møte med sitt store forbilde Peter Schmeichel.

Den godt trente Gjerde grep muligheten og stengte buret. Ikke en gang på et tildelt straffespark klarte bortelaget å score på sisteskansen.

Tidlig i andre omgang kom den forløsende scoringen som sendte hjemmesupporterne opp fra setene. Stopperkjempe og banens gigant Marius Thorkildsen steg frem på en corner og stanget hjemmelaget i ledelsen. Hans første mål for klubben.

Runar brukte ikke mange minuttene på å komme ajour. Et hjørnespark i andre enden fikk gjestene kriget i mål etter mye klabb og babb i feltet.

Tjue minutter før slutt førte Sebastian Hoksrød ballen fremover på en kontring for hjemmelaget. Spissen slapp ballen videre til Vetle Weseth som fosset i gjennom og ble lagt i bakken innenfor 16-meteren av Runars keeper. Keeperen fikk sitt andre gule kort og marsjordre. Dermed måtte gjestenes spiss ta på seg keeperhanskene og den umulige oppgaven med å stoppe kaptein Simen Wifstads straffespark. 2-1 til Re!

Selv med ti mann presset bortelaget på for en utligning. Et par forsøk endte i stolpen og noen like på utsiden av stolpene, men flere mål ble det ikke. Re FK kunne juble for sesongens tredje seier og et steg bort fra nedrykkssumpa i 4. divisjon.

- Det var en intens, rotete og tøff kamp som heldigvis bikka vår vei. Det var mange dueller, mye frispark og situasjoner underveis i hele kampen. Vi tar litt mot spillets gang ledelsen før de kriger ballen i mål. På nytt gikk vi opp i føringen på en korrekt straffe som Wifstad scorer på og vi klarer å ri av stormen som ti sultne Runarspillere gir oss til gangs!. En deilig seier på en litt rotete dag, men det smaker alltid godt med 3 poeng, sier trener Henrik Solskjær Arnesen etter kampen.

Dagens Re-gutt: Marius Thorkildsen

Re FK - Runar 2-1 (0-0)
1-0 Marius Thorkildsen (52), 1-1 (55), 2-1 Simen Wifstad, straffe (72)

Re FK: Odin Gjerde - Daniel Hov, Audun Kalleberg, Marius Thorkildsen, Mats Christophersen - Vetle Weseth, Morten Karlsen - Christer Strøm, Ronny Mortensen, Simen Wifstad - Sebastian Hoksrød