Rotet bort seieren i sluttminuttene

A-laget måtte nøye seg med ett poeng i høstpremieren i 4. divisjon.

Men etter de første 45 minuttene var det lite som tydet på at Larvik Turn skulle få med seg poeng fra Bibomyra, for det var tydelig at Nespressoen før match hadde satt fart i beina til hjemmelaget. Re tok kommandoen fra start og vartet opp med flere lekre angrepsspill. Ballen gikk langs bakken, raskt og ofte på ett-touch, men skuddene gikk dessverre for ofte like utenfor gjestenes mål.

Det kunne blitt både tre og fire scoringer før pause, men det ble med én - den var til gjengjeld vakker. Re spilte seg glitrende rundt på høyresiden, og Daniel Hov fant Erik Kolstø med en lav pasning ut på 18 meter. Kolstø løste oppgaven med glans: Med venstrefoten styrte midtbanespilleren ballen i vinkelen og sørget for at vertene kunne ta med seg en knepen ledelse inn i garderoben ved pause.

I pausen ble gutta enige om å få bedre defensiv struktur, for Larvik Turn kom litt for ofte på overganger, og fortsette det offensive spillet. Dessverre klarte Re ingen av delene. Turn presset gutta langt ned i banen og pepret Re-forsvaret med lange baller, men de få gangene de kom gjennom sto Henning Jensen i veien for larvikingene.

Akkurat idét det så ut som at Re skulle klare å ri av stormen, fikk gjestene det som så ut som et svært billig straffespark med fire minutter igjen på klokka. Vår sisteskanse Jensen er klar og tydelig på at han var på ballen da han stoppet Turns spiss, men dommeren pekte på straffemerket. Der gjorde straffetakeren ingen feil, og lagene var like langt.

Da bestemte Re seg for å spille fotball igjen, og i sluttminuttene hadde Henrik Solskjær Arnesens mannskap flere gigantsjanser til å avgjøre. Hele Bibomyra var også enige i at Vegard Hvåls heading ble stoppet av Turn-keeperen langt innenfor streken, men spillet ble vinket videre. Dermed endte det med ett poeng etter en skuffende andre omgang for Re, og i bunn og grunn fikk gutta som fortjent. Ikke en gang Jo Nesbø hadde klart å løse gåten på hvorfor Re-prestasjonene sank så voldsomt etter sidebytte.

- En strålende første omgang offensivt med mye fint etablert spill, og vi burde ledet mer. Byr opp til fysisk krig i andre omgang, og vi blir feige og unøyaktige i alt vi gjør. Vi får en fortjent utlikning imot, men den kommer på feil måte på et meget feilaktig straffespark. Ris til egen bak som vi må lære av, men vi tapte i hvertfall ikke, sier Arnesen.

En liten fun fact: Dette var første gang på 847 dager at Re FK spilte uavgjort i serien. Det har ikke klubben gjort siden 2-2 hjemme mot Nesjar 16. april 2015.

Re FK - Larvik Turn 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Erik Kolstø (28), 1-1 (straffe, 86)

Re FK: Henning Jensen - Daniel Hov, Marius Thorkildsen, Truls Lian, Carl Erik Almgren - Morten Andre Karlsen, Erik Kolstø - Vegard Hvål, Ole Martin Sørum, Simen Wifstad - Ronny Mortensen

Benyttede innbyttere: Christer Strøm, Harald Heian, Mats Christophersen, Audun Kalleberg