Surt tap mot Flint

Men det at Re FK var skuffet etter et knepent tap mot serielederen sier det meste om innsatsen denne kvelden.

For mot topplaget var innsatsen og moralen akkurat der den bør være. Etter to uavgjortkamper mot lag Re i utgangspunktet bør slå, kom Flint til det nye kunstgresset i Bergsåsen som store favoritter. Men selv om de vant 3-2 til slutt, måtte de slite for å få med seg seieren hjem til Løveid.

Første omgang var sjansefattig. Re hadde stort sett god kontroll defensivt, men skapte heller ikke mye framover på banen. Etter en halvtime havnet en dårlig klarering rett i beina på en Flint-spiller som fikk stå helt upresset på 18 meter og styre ballen ned i hjørnet til en oppskriftsmessig ledelse.

Men Re slo tilbake umiddelbart. En herlig langpasning fra Simen Wifstad fant Harald Heian, som på ett touch la ballen nydelig til rette for Marius Thorkildsen. Med silkefoten sin plasserte han ballen sikkert høyt i mål og sørget for balanse i regnskapet.

I pause ble Re-spillerne enig om å fortsette i samme stil, men allerede tre minutter ut i andre omgang fikk de en i fleisen. Nok en gang fikk en Flint-spiller stå relativt alene og fyre av utenfor boksen, og Flint var tilbake i ledelsen. Da gjestene økte til 3-1, så det ut som det kunne bli en tung kveld for vertene.

Re ville det heldigvis annerledes. For det tok ikke lang tid før Heian fikk en heading fra en Flint-spiller perfekt i beina sine på ti meter. Alene med keeper gjorde han ingen feil og viste akkurat som mot Husøy at høstformen er der den skal være.

Den siste halvtimen presset Re på for utlikning, og Flint lå dypt og forsvarte seg. Gjestene var farlige på kontringer, men Henning Jensen holdt god stand i Re-buret de gangene han ble satt på prøve. Med litt mer marginer kunne Henrik Solskjær Arnesens mannskap beholdt det ene poenget, men Flint holdt unna og tok med seieren over tabelltoppen i divisjonen.

- Det ble en kamp som ble jevnere enn de fra Vallø trodde! Vi reiser oss og får 2-3 litt mot spillets gang, men derfra styrer vi og føler selv vi hadde fortjent 3-3 og ett poeng. Kollektivet Re var beste aktør på Bergsåsen. Noen straffesituasjoner i begge bokser og en kamp som burde inneholdt flere mål. Vi er hvertfall skuffet over å ikke få poeng mot serieleder og favoritten Flint - og det sier litt om oss i dag. Stolt og litt skuffet, men vi må fortsette sånn her ut sesongen, sier Arnesen.

Re FKs beste: Harald Heian

Re FK - Flint 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 (28), 1-1 Marius Thorkildsen (31), 1-2 (48), 1-3 (57), 2-3 Harald Heian (62)

Re FK: Henning Jensen - Carl Erik Almgren, Audun Kalleberg, Truls Lian, Daniel Hov - Marius Thorkildsen, Morten Karlsen - Ronny Mortensen, Ole Martin Sørum, Simen Wifstad - Harald Heian

Benyttede innbyttere: Vetle Weseth, Mats Christophersen, Christer Strøm.