Nok en søt revansje etter stortap i vår

Re FK kom tregt ut av startblokkene, men hva gjør vel det når det avsluttes med stil? Ørn 2 kom til kort i Fort Bergsåsen.

For to uker siden ble Teie slått på Meny Stadion, et lag Re tapte 0-7 mot borte i vår. Samme resultat endte oppgjøret mot Ørn 2 i Lystlunden, og selv om rekruttene fra Horten ikke mønstret et like sterkt lag torsdag kveld, ble det en fin revansje med 4-1-seier på det som var klubbens dag med mange mennesker på tribunen.

Men det startet ikke bra. Ørn-trener Kjell Andre Thu mente Re-forsvaret lå som en potetsekk, og Ørn 2 styrte kampen uten å skape de aller farligste sjansene. Etter et drøyt kvarter driblet en Ørn-spiller seg gjennom flere mann og satte ballen til side for Odin Gjerde. Grep måtte gjøres, og da passet det fint å gjøre det da Truls Lian måtte ut med skade midtveis i omgangen.

Da snudde også kampbildet seg totalt i Bergsåsen. Først var Harald Heian kald som en fisk da han alene med keeper valgte å slå til spisskollega Christer Strøm i stedet for å fyre. Strøm hadde ingen problemer med å styre ballen i mål, og vi var like langt. Ikke lenge etterpå kom Ole Martin Sørum seg inn i boksen og var sikker alene med keeper. 0-1 var blitt til 2-1!

Stillingen sto seg til pause, men trener Morten Hønneland fikk puste lettet ut da Marius Thorkildsen stanget en corner vakkert i krysset tidlig i andre omgang. I det hele tatt var de siste 45 minuttene en maktdemonstrasjon av Re-gutta. Laget hadde stålkontroll defensivt, og selv om de kunne skapt mer offensivt var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Strøm var ikke ferdigscoret, og på tampen fikk han et enormt bakrom som han utnyttet til fulle. Spissen løp fra forsvarerne med ballen i beina og kunne nok utfordret en Usain Bolt i glansdagene på 100-meter. Alene med keeper var han nådeløs og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Seieren var Re FKs fjerde strake på hjemmebane, og Bergsåsen er i ferd med å bli det fortet vi håper det skal være. Vi avanserer til sjetteplass på tabellen - øvre halvdel - og har fortsatt kamper til gode på lagene rundt oss. La oss håpe trenden fortsetter!

Re FK - Ørn Horten 2 4-1 (2-1)
Mål: 0-1 (17), 1-1 Christer Strøm (26), 2-1 Ole Martin Sørum (31), 3-1 Marius Thorkildsen (52), 4-1 Strøm (75)

Re FK: Odin Gjerde - Audun Kalleberg, Marius Thorkildsen, Truls Lian - Ole Gabriel Holtung, Simen Wifstad, Morten Karlsen, Ole Martin Sørum, Daniel Hov - Christer Strøm, Harald Heian

Benyttede innbyttere: Sondre Grønbech, Jonas Fremstad, Jesper Rindedal, Simen Holtung.