G16 uke 17

Førsteserie runde G16

Re FK 2 - Kvelde 0-9 (0-5)

Årets første seriekamp ender med tap. Vi møter et godt fotballag med mye gode enkeltspillere, og masse fysikk. Vi får en dårlig start med første baklengs før minuttet er spilt. Videre sliter vi med å stå opp defensivt mot et veldig effektivt Kvelde-lag. Tar med oss videre at vi periodevis lykkes med eget spill, som med litt større effektivitet foran motstanderens mål kunne endt med scoring. Lærdom vi tar med oss inn i trenings hverdagen og til de kommende kampene; Laget som flytter beina mest og raskest defensivt, samt vinner flest 1v1 dueller, vinner veldig ofte fotballkampen!

 

Ørn Horten 2 - Re FK 1 3-2 (0-2)

RE FK kom best i gang og tok tak i ballen slik vi ønsker fra start. Vi flytter ballen godt og jobbet oss fint inn på motstanderens halvdel. Vi står godt opp med laget og bortelaget sliter med å få tak i ball, og blir som følge av det mye løpende mellom oss innledningsvis. Vi har god kontroll, men vi får samtidig ikke den rytmen og flyten i spillet som vi ønsker. 

Men til tross for litt smårusk teknisk, kommer vi opp i ledelsen tidlig etter et vakkert slått hjørnespark som går rett i mål. Scoringen gav oss selvtillit. 
Vi fikk i gang grunnspillet vårt i større grad som gjør at vi kommer til flere sjanser like før pause. Vi legger på til 0-2 etter halvspilt omgang og kontrollerer inn 0-2 til pause vel vitende om at vi var det førende laget, men at Ørn Horten var farlige når de søker tidlig inn bak oss, samtidig som vi måtte opp et par hakk i pasningsspillet og bevegelser rundt ballfører på siste 1/3 for å kunne vinne dette. 

Andreomgangen går i gang og Ørn virker å ha fått en ny giv i pausen. De flytter beina raskere enn i førsteomgang og er mer aggressive. vi virker ikke helt påskrudde for det som ventet oss og sliter med å kunne etablere noe som helst spill. Vi taper alt av 50:50 dueller og virker sjokkerte. Vi blir kjempet ut av stilen av et aggresivt Ørn-lag som virker å ville dette mer enn oss. Vi evner ikke å holde på ballen slik vi ønsker og får for enkle brudd på oss i både bakre firer og sentralt i banen. De angriper hurtig ved ballerobringer og vi virker shaky over hele linja. 
Uroen i Re-laget spredde seg og det ble spesielt synlig når det kom baller inn bak oss. Ørn utligner til 1-2 etter 57’ etter nettopp en lang ball inn bak oss.
Ørn Horten fortsetter å produsere og får straffe når hortensklubbens lynraske spiss kommer alene mot keeper. Den straffen ble satt kontant i mål og stillingen var nå 2-2. Trenerteamet til Re FK gjør grep for å kunne sette presset på Ørn litt høyere, samt få litt større bakromstrussel selv, men ender isteden opp med en rask baklengs etter en feilpasning i den bakre rekke. Ørn hadde snudd kampen og vi virket paniske.
Vi evnet ikke å komme tilbake og vi måtte skuffet konstantere 3 poeng tapt i sesongens første kamp etter en andreomgang hvor vi leverer langt under pari. 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift