Keeperansvarlig i Re FK, Henning Jensen med bestått UEFA Keepertrener B Kurs.

Som eneste i Vestfold har vår keeperansvarlig vært rundt på fotballbaner i hele fylket å observert kamper med våre keepere gjennom datainnsamling, videoanalyser av kamper og treninger og spillerprofiler som en del av trenerkurs utdanning.

Kurset startet med førkursoppgaver i februar og varte helt til 1november.

I tillegg til klubbarbeid har det vært 2 samlinger i Drammen med keepertrenere fra hele landet.

UEFA KT-B tok over i 2019 for NFF KT-A og er det nest høyeste nivået i trenerutdanningen for keepere, og det stilles strenge opptakskrav.

En lisensiert UEFA KT B-trener skal ha god nok faglig og pedagogisk innsikt, praktisk fotballerfaring og personlighet til å trene keepere i utviklingsalder og på seniornivå i bredde og topp. Keepertrener UEFA B-lisens skal kunne skolere talentfulle keepere både i en helhetlig sammenheng og på detaljnivå. Han/hun skal også kunne veilede og instruere lag/lagdeler i samhandling med keeper, i et tett samarbeid med det øvrige trenerteamet.

En UEFA Keepertrener B-lisenstrener skal videre ha innsikt i keepertrenerrollens støttefunksjoner, og ha innsikt i

• coaching, pedagogikk og formidling
  • kamp – og spilleranalyse
  • fysisk trening